Εκθεση ζωγραφικής 17 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2012
_______________________________________________________________   

Eκθεσης ζωγραφικής του Σάββα Πουρσανίδη
Θεσσαλονίκη, Λιμάνι 17.10.2012 2.12.2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση ζωγραφικής του Σάββα Πουρσανίδη, που έλαβε χώρα από τις 17.10 - 2.12.2012, στην αποθήκη 9 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Η έκθεση ενώ ήταν προγραμματισμένη μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, πήρε παράταση μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, μέσα από την παρουσία του, αλλά και από τα σχόλια που ειπώθηκαν και γράφτηκαν στο βιβλίο εντυπώσεων, καθώς πέρασαν από την έκθεση πάνω από 3.500 άτομα.
Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς του Σάββα Πουρσανίδη, ήταν η πρώτη φορά που εκτέθηκαν τα έργα σε δημόσιο χώρο και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το μέγεθος, την τεχνοτροπία και τη μοναδικότητα αυτών, καθώς δεν έχει παρουσιαστεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν.
Πάνω σε τελάρα ειδικής προετοιμασίας και υλικών από τον ίδιο το ζωγράφο, με μέσο έκφρασης το κάρβουνο και το μολύβι, οι μορφές του, με αναγεννησιακές αναφορές, δημιούργησαν μία ιδιότυπη θεατρική ατμόσφαιρα.
Στα εγκαίνια, μίλησαν για την έκθεση και το ζωγράφο, σημαντικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης από το χώρο του πολιτισμού, η Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Θεοδώρα Λειψιστινού, η Ιστορικός, Κριτικός Τέχνης και Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων & Εικαστικών Τεχνών Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Έλλη Κοκκίνη - Καπλάνη, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Δημήτρης Κωστόπουλος, και παρευρέθησαν πάνω από 600 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στις 3.11.2012, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του επ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνου Στεφανίδη, για τα έργα και τη ζωγραφική του Σάββα Πουρσανίδη.
Επίσης, στις 10.11.2012 διοργανώθηκε ένα οπτικοακουστικό cine-party από την καλλιτεχνική ομάδα The Groovy Movie Project με τίτλο “Grooving Suckerpunch”, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μουσικής Κινηματογράφου του Βαφοπουλειου Πνευματικού Κέντρου.
Ήταν μία έκθεση με συγκινητικές κριτικές και σχόλια, με εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για παρουσίαση των έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσιάζοντας μία δουλειά ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνολική προσπάθεια για τη δημιουργία της έκθεσης συνετέλεσαν οι παρακάτω χορηγοί:
Δήμος Θεσσαλονίκης, Βαβοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Σύλλογος Φίλων Βαφοπουλειου Πνευματικού Κέντρου
Artnoise designers
Tsatsis Projects Artforum
Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης
Ard07 Άρης Ακριτίδης
IANOS Αλυσίδα Πολιτισμού
PHILIPS
ΚΕΘΕΑ Σχήμα & Χρώμα
Προπύλαιον Τέχνης & Λόγου
Plaza Hotel
Arktos Α.Ε.
Gruppe Χατζηγεωργίου Π. & Δ. Ο.Ε.
TV 100, FM 100
EΡΤ 1, ΕΡΤ 3, FM 9,58
Αγγελιοφόρος, agelioforos.gr
Close Up
Ελληνικό Σπίτι
Τα Νέα της Τέχνης

και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του επ. καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνου Στεφανίδη.